Friday, April 20, 2012

Pastor Pork Tacos/Tacos al Pastor



INGREDIENTS                                                          INGREDIENTES

4 Pounds boneless pork butt or chicken         2 kilos de lomo de cerdo o pollo
2 cups of fresh pineapple                                 2 tazas de pina
3 tablespoon achiote paste                              3 cucharadas de achiote
6 garlic gloves                                              6 dientes de ajo
2 tablespoon salt                                             2 cucharadas de sal
20 corn tortillas                                              20 tortillas de maiz
2 tablespoon vegetable oil                              2 cucharadas de aceite vegetal
1 chopped onion                                            1 cebolla picada
1/2 cup ketchup                                             1/2 taza de salsa catchup
1 cup fresh chopped cilantro                         1 taza de cilantro picado
3 limes                                                           3 limones
12 corn tortillas                                             12 tortillas de maiz
2 tablespoon vegetable oil                             2 cucharadas de aceite vegetal para freir el puerco
Slice avocado to taste                                    rebanadas de aguacate al gusto




Marinade: Black pepper, oregano, mojo criollo, salt, olive oil and garlic. Refrigerate for 2 or 4 hours
Marinada: pimienta negra, oregano, mojo criollo, sal, ajo y aceite de olivo. refrigera por 2 o 4 horas

Mojo Criollo: If you can't find mojo, just mix 1 lime juice and 1 orange juice with pepper, oregano, cumin, 1/2 onion, cilantro and 3 garlic gloves and mix in a blender. .

Mojo Criollo: Tu puedes hacer tu propio mojo mezcla 1 limon, 1 naranja, pimienta, oregano, comino, 1/2 cebolla, cilantro y 3 dientes de ajo mezclalo en una licuadora.


INSTRUCTIONS

In a blender mix salt, pineapple, achiote, garlic and ketchup until thick paste forms add 1/4 cup water if necessary.
Slice and trimmed meat. Add 1/2 of the sauce to the pork and place in the fridge for 2 hrs.
After 2 hours or more cook the meat in a big pan until browned or put the meat in the grill. Cook the rest of the sauce in a small pot and set aside. Cut the meat in little cubes to make the tacos. You can add sliced onion and fry with the meat if you like. Finally add the rest of the sauce.
Serve in tacos with more chopped onion, cilantro, avocado, drops of lime and salsa. (verde o roja) and more pineapples if you like.






INSTRUCCIONES


En una licuadora mezcla la sal, pina, achiote, ajo y catchup hasta que se forme una pasta agrega un chorrito de agua si es necessario.
Rebana y corta en pedazos pequenos la carne y agrega la mitad de la salsa y ponlo en el refrigerador por 2 horas.
Ya listo frie la carne en un sarten grande con un chorito de aceite hasta que la carne este bien cocida o ponla en el azador. Corta la carne en cuadritos pequenos para hacer los tacos y puedes agregar cebolla rebanadas y freir la cebolla en un sarte junto con la carne. Frie el resto de la salsa y agregala a la carne ya cocinada.
Sirve en tacos con mas cebolla, cilantro, aguacate, unas gotitoas de limon y salsa. (verde o roja)y pedacitos de pina al gusto.


                                     

No comments:

Post a Comment